B22 Bouwkundig Teken- en Adviesbureau BV | Bouw op goed advies!
Telefoon: 075 687 11 19 | Email: info@B22.nl

Kantoor KRK en woongebouw ORION

Inleiding
Samen met Van der Gragt hebben wij het ontwerp van Nunc verder uitgewerkt naar werktekeningen.

Voor Kuijs Reinder Kakes Makelaars en Adviseurs is een nieuw hoofdkantoor en woongebouw met 18 appartementen ontworpen. De pakhuizen langs de Zaan hebben de architect inspiratie gegeven voor twee herkenbare gebouwen met een Zaans karakter. De ene in baksteen en de ander in staal en glas. Het kantoor van KRK als visitekaartje en maximale presentatiemogelijkheden voor de makelaardij achter de glazen gevels.

De gebouwen maken samen de straatwand langs de Westzijde af, maat russen de gebouwen zijn fraaie doorzichten behouden naar de Zaan. Parkeerkoffers worden omzoomd met groen en ruime wandelpaden leggen de verbinding tussen de Westzijde en de Zaan.

Werkplekken makelaardij
De kantoor- en bijeenkomstruimtes voor de werknemers van KRK zijn gesitueerd rond een atrium dat alle verdiepingen verbindt en de werkruimtes bieden een ruim zicht naar de Zaan. Donkergrijze lamellen in aluminium en de omkadering benadrukken de vorm van het gebouw.

Woongebouw Orion
Het woongebouw, dat de naam Orion zal dragen, is rijk gedetailleerd met verschillende typen baksteen. Grote raampartijen geven de appartementen licht en ruimte. Alle appartementen hebben een balkon aan de Westzijde, maar ook de galerijen aan de Zaanzijde zijn prettige verblijfsplekken waar je in de ochtendzon met een kop koffie uitkijkt over de Zaan.

Dienstverlening:
– Tekenwerk (Werktekeningen)