B22 Bouwkundig Teken- & Adviesbureau BV | Bouw op goed advies!

Project | Brandweerkazerne Anton

Scheiding schoon en vuil

Samen met ME-2 architecten en Pieters Bouwtechniek ontwierp B22 Bouwkundig Teken- en Adviesbureau B.V. kazerne ANTON in Amsterdam Zuid-Oost. De kazerne is begin maart 2016 in gebruik genomen. Het is een van de 20 kazernes van Brandweer Amsterdam Amstelland en biedt ruimte aan drie uitrukvoertuigen met bijbehorende werkplaatsen en vormt de accommodatie voor het kazernepersoneel en stafmedewerkers. ANTON is ontworpen voor een permanente bezetting van 12 personen en is uitgerust met slaapvertrekken, een recreatieruimte, professionele keuken en uitgebreide sportfaciliteiten, kantoren en een instructieruimte.

Vier tinten baksteen
Door de toepassing van vier tinten baksteen krijgt de gevel een bijzondere horizontale belijning. Deze gelaagdheid in grijstinten is een reflectie van de snelheid van de verkeersbewegingen rondom het bouwwerk en symboliseert de grilligheid van een boven het maaiveld uitstekend brok natuursteen.

Scheiding schoon en vuil
Vanuit het programma zijn functies op een logische wijze samengevoegd en aan elkaar gekoppeld. Er wordt gewerkt op de begane grond , gesport in het souterrain en gerecreëerd op de verdieping.Door slim om te gaan met het hoogteverschil op de locatie kan het uitrukken op de tussenverdieping – de begane grond – plaatsvinden. In het ontwerp is bijzondere aandacht besteed aan de scheiding van het vuile en schone gebied. Roet en vuil van brandweerpakken, materialen en voertuigen blijven door een effectief ontworpen schoonlooproute achter in de remise en de bijbehorende werkplaatsen. Hiermee wordt in de rest van de kazerne een schone en hygiënische omgeving gewaarborgd.

Dienstverlening:
Tekenwerk
Bestek
– Aanbesteding
Directievoering

 

Waarom kiest u voor B22?

Wij zijn dagelijks met ons team bezig om bouwkundige uitdagingen op te lossen, geen project is te gek.

Heeft u een uitdaging om ons uit te dagen?

Eén aanspreekpunt

U heeft binnen ons bedrijf één aanspreekpunt voor uw project. Miscommunicatie wordt op deze manier voorkomen en u krijgt snel antwoorden op uw vragen.

25 jaar ervaring!

Ons bedrijf bestaat 25 jaar en hebben hierdoor bewezen een bewezen betrouwbare partner te zijn in uw plannen.

Voorop met techniek

Wij tekenen al jaren in 3D, tegenwoordig steeds vaker bekend als BIM. Denk bijvoorbeeld aan het inmeten van bestaande objecten middels een PointCloud.

Duidelijke offertes

Veel klanten kiezen ervoor om de werkzaamheden bij ons op regie-basis uit te laten voeren. Vanzelfsprekend is een offerte geen enkel probleem.

B22 Dienstverlening Bouwkundig

Meer informatie over ons bedrijf

B22 Bouwkundig Teken- & Adviesbureau BV is een bouwkundig bureau, opgericht in 1999 en heeft zich sinds 2004 gevestigd in Wormerveer.
Inmiddels, sinds 2007, gehuisvest in een door ons ontworpen gebouw dat volledig gevormd is naar onze eigen ideeën en wensen.

Wij zijn een bureau voor bouwkundige ondersteuning en bieden een uiteenlopend aanbod van diensten aan de bouwkundige markt.
Het bureau heeft meer dan 75 manjaar ervaring op het gebied van tekenen, calculeren, bestekschrijven, bouwmanagement en diverse overige diensten.

De medewerkers van B22 leveren hun diensten tijdens alle fasen in het bouwproces,
zowel aan aannemers, architecten, particulieren, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars.