BIM / 3D

BIM / 3D bouwkundig tekenwerk

Op dit moment wordt regelmatig gevraagd om tekenwerk in BIM. BIM staat voor Building Information Model (in het Engels) of voor Bouw Informatie Model. Binnen dit gebouwmodel worden de verschillende disciplines samengevoegd tot ’1 bestand’. Hiermee wordt de samenwerking tussen architect, constructeur en installatie adviseur optimaal benut.

B22 Bouwkundig Teken- & Adviesbureau BV maakt altijd gebruik van de nieuwste software waarmee het bouwkundige tekenwerk wordt verricht.
Doordat het tekenwerk volledig in 3D plaatsvindt, worden fouten in het ontwerp tot een minimum beperkt. Dit levert een tijdswinst en dus lagere kosten voor de klant.

Waarom BIM?
Door gebruik te maken van een 3D tekenpakket kan de ontwerper en de bouwkundig tekenaar direct het resultaat van een ontwerp helder in beeld krijgen. Tevens is het mogelijk voor de opdrachtgever om tijdens het ontwerpproces door zijn of haar nieuwe gebouw ‘te wandelen’. Onze ontwerpen zijn door de klant te beleven op de iPad en op de eigen computer.

De voordelen van 3D tekenwerk
Doordat het gebruik van 2D informatie zoveel mogelijk beperkt wordt, corresponderen gevelaanzichten, plattegronden en doorsneden altijd.
Voorbeeld: als een kozijn op de plattegrond wordt verschoven als gevolg van een wijziging in het ontwerp, wordt deze wijziging ook direct doorgevoerd op gevelaanzichten en doorsneden.
Hier zullen bouwfouten zo veel mogelijk worden beperkt.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.